Menu Samen werken aan de stad +31 10 2829930

Stadsbouwgroep Overmaat

youtube

Kenmerken: Stadswijk / BouwgroepenNieuwbouw
Locatie: tussen de Laan op Zuid en de Hilledijk, Parkstad, Rotterdam Zuid
Programma: 7 laanhuizen, 9 parkhuizen en 6 lofts, totaal 22 woningen en 1 bedrijfsruimte, ca. 4.000 m2 BVO
Initiatief, organisatie en ontwerp: Stadsbouwgroepen (Jeroen Geurst, Joost Kühne, De Nijl Architecten)
Opdrachtgever: CV Overmaat
Informatie: www.overmaas-wonen.nl en de facebookpagina
Fotografie: Jannes Linders
Datum: fase definitief ontwerp, start bouw medio 2018

Samenbouw
Er is vraag naar een andere cultuur van wonen en ontwikkelen. Steeds meer mensen kiezen bewust voor de stad en willen met gelijkgestemden zelf hun (werk- en) woonomgeving vormgeven. 
Helaas is het aanbod voor deze groep moeilijk te organiseren. Projectontwikkelaars bieden meestal standaard producten. Collectief particulier opdrachtgeverschap komt vaak slecht van de grond. Daarom samenbouw.
Met onze kennis en ervaring van stadsontwikkeling nemen we initiatief, organiseren we proces en ontwikkeling, richten we een vereniging of stichting op en realiseren we samen met de deelnemers bijzondere woonprojecten. We zijn bouwmeester.

Stadsbouwgroep Overmaat
Geïnspireerd door Berlijnse voorbeelden hebben de architecten Jeroen Geurst, Joost Kühne en Endry van Velzen initiatief genomen voor Stadsbouwgroepen. Stadsbouwgroepen heeft grond verworven in Rotterdam Zuid voor het project Overmaat. 
Uitgangspunt voor Overmaat is royaal en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer, midden in de stad. Alle huizen zijn 7,20 m breed, met veel indelingsmogelijkheden. Alle appartementen zijn vrij indeelbaar rondom een groot terras, één appartement per verdieping.

Laanhuis
Het laanhuis kijkt uit over de Laan op Zuid en heeft een tuin op het zuidwesten. De basis is maar liefst 7,2 m breed en 4 lagen hoog. Een klassiek stadshuis. Dat zie je terug in de opzet. De onderste twee lagen kunnen samen 7,5 m hoog zijn: een souterrain en een belle-etage. Veel indelingsmogelijkheden voor keuken, woonkamer, werkkamer, studio, eventueel verbonden door een vide. De bovenste twee lagen zijn voor kamers, met een zolder of volledig uitgebouwd. Kavel met parkeerplaats ca. 130 m2, woonoppervlak ca. 160-200 m2.

Parkhuis
Het parkhuis ligt direct aan het park, heeft een tuin op het noordoosten en een eigen stoep op het zuidwesten. De basis is ook weer 7,2 m breed en 3 lagen hoog. Een traditioneel huis. Wonen op de begane grond, slaapkamers boven, met een zolder of volledig uitgebouwd. Andere indelingen zijn natuurlijk ook mogelijk. Kavel met parkeerplaats ca. 130 m2, woonoppervlak ca. 120-150 m2.

Loft
De lofts zijn samengebracht in een kleinschalig appartementengebouw. Per verdieping één loft met een groot, beschut terras op het zuidwesten en ramen langs drie kanten. Vrije ruimte of indeling met kamers, al dan niet voorzien van schuifdeuren. Grote ruimtelijke werking. Elke loft heeft een eigen parkeerplaats op het binnenterrein. Woonoppervlak ca. 150 m2, terras ca. 25 m2. In overleg zijn andere oppervlaktes mogelijk.

Meer informatie over Stadsbouwgroep Overmaat en samen bouwen op Overmaas vindt je op de website en de facebookpagina van dit project. Via de website kun je je ook inschrijven.