Menu Samen werken aan de stad +31 10 2829930

Minidorp op Architectenweb

Architectenweb besteedt aandacht aan de oplevering van ons CPO-project aan de Merwede in Dordrecht. De bewoners betrekken rondom de zomer hun royale brede appartementen met uitzicht op de rivier! Een groep particulieren nam in 2015 initiatief voor dit project. De Nijl Architecten heeft de initiatiefnemers geadviseerd bij de grondverwerving en de projectorganisatie. Naast de architectenwerkzaamheden hebben we ook de projectleiding gedaan. Het programma komt voort uit een visie op ‘samen oud worden’ en bestaat uit 11 grote appartementen met een aantal gemeenschappelijke voorzieningen: logeerkamer, atelier, gemeenschapsruimte met keuken en daktuin. Vandaar de naam van het project: “Minidorp in de stad”. Een woongebouw én een woongemeenschap, een bijdrage aan de stad.
01-09-2020

Zomersluiting

In de zomer is ons bureau vanaf maandag 3 augustus twee weken gesloten. Vanaf maandag 17 augustus werken wij weer samen aan onze projecten in binnen- en buitenland.
Wij sloten deze periode af met een gezamenlijk bezoek aan stadsdeelcentrum Anklaar. Wij wensen iedereen een mooie zomer!
31-07-2020

Feest bij Overmaat!

Vandaag hebben we samen met de bewoners gevierd dat het project Overmaat aan de Laan op Zuid is opgeleverd. Samen met bewoners ontwerpen en bouwen aan een eigen woning of appartement was een intensief maar ontzettend leuk proces. Het resultaat mag gevierd worden!
24-07-2020

Derde Blog Anklaar op de website van De Architect

De derde blog van Anklaar door Harm Tilman, met de titel “Select – Grondmaat van een centrum: Anklaar in Apeldoorn”, is gepubliceerd op de website van De Architect.
13-07-2020

Wandeling Overmaas

De deelprojecten Overmaat, Overture en Overtuin worden bijna opgeleverd, daarnaast is de werving van het laatste deelproject Overhoeks gestart. In kader hiervan heeft Endry afgelopen vrijdag samen met Mattijs van Ruijven, Jeroen Ruitenbeek, Jeroen van Dam en Marieke Spruijt van de Gemeente Rotterdam en de andere architecten een wandeling gemaakt langs deze projecten. Nu de steigers langzaam verdwijnen, is het resultaat steeds beter zichtbaar!
03-07-2020

Tweede Blog Anklaar op de website van De Architect

De tweede blog over stadsdeelcentrum Anklaar is verschenen op de website van De Architect. Harm Tilman beschrijft de unieke samenwerking tussen Gemeente Apeldoorn en De Nijl Architecten. Met de Gemeente Apeldoorn “in the lead” wat betreft het publieke belang en architect Endry van Velzen die op ingenieuze wijze de verdichting in de naoorlogse stadswijk aanpakt, komt het samen werken aan de stad tot een bijzonder stedenbouwkundig resultaat waarin verbinding centraal staat.
06-07-2020

Publicatie De Architect online

Op de website van De Architect schreef Harm Tilman de eerste blog in een serie over de ontwikkeling en realisatie van stadsdeelcentrum Anklaar door De Nijl Architecten. De blog schetst een mooi beeld van de eerste plannen van de gemeente Apeldoorn voor het vervlechten van twee stadswijken en de weg die we hebben afgelegd naar de ontwikkeling van het masterplan voor het stadsdeelcentrum en het architectuurontwerp.
25-06-2020

Op bezoek bij Overmaat

Gisteren brachten we samen met de deelnemers van het samenbouwproject Overhoeks een bezoek aan ons bijna opgeleverde samenbouwproject Overmaat. De toekomstige gezinshuizen van Overhoeks zijn namelijk qua opzet vergelijkbaar met de gezinshuizen binnen dit project. De deelnemers zijn enthousiast! De brede en lichte woningen met grote raampartijen vallen in de smaak.
10-06-2020

(Online) Informatiebijeenkomst Overhoeks

Gisteren organiseerden we de eerste online informatiebijeenkomst voor ons samenbouwproject Overhoeks. Het proces van dit unieke project aan de Laan op Zuid kwam uitgebreid aan bod. Daarnaast stonden we stil bij de verschillende typen woningen in dit project, de appartementen, het laanhuis en het dijkhuis. De online bijeenkomst was voor ons geslaagd. Komende tijd zullen we op deze manier deelnemers voor dit project blijven werven. Op de website van Overmaas is de voortgang te volgen.
22-04-2020

Het nieuwe normaal

Apart, maar toch samen? We organiseerden een kleine De Nijl Quiz (want hoe goed kennen wij elkaar eigenlijk?), en proosten op het weekend. Zo waren we toch een beetje samen in tijden van corona. Proost!
16-04-2020

Stationsplein in uitvoering

Ook Station Gouda is in deze bijzondere tijd veel rustiger dan normaal. Aan de buitenruimte wordt binnen de coronamaatregelen echter hard doorgewerkt. Het eerste deel van het jaar is vooral besteed aan de voorbereidingen zoals de tijdelijke bushaltes. Voor de kerk is nu het eerste deel van de nieuwe inrichting te zien en is het ‘uitrollen’ van de nieuwe pleinvloer van gebakken klinkers begonnen.
10-04-2020

Samen thuis werken aan de stad

Ook in tijden van corona werken wij samen aan de bestaande stad. Iedereen vanaf zijn eigen plek en tóch samen. Ons bureau is telefonisch overigens gewoon bereikbaar. Zoomen, skypen of emailen, dat kan natuurlijk ook.
08-04-2020

Minidorp in de stad opgeleverd

Anderhalf jaar na de start van de bouw is het zover. In Dordrecht is het collectieve woongebouw van bouwgroep Minidorp in de stad vandaag opgeleverd. Het resultaat is schitterend en de bewoners maken zich op om hun nieuwe woonplek, met prachtig uitzicht over de Merwede, te betrekken.
01-04-2020

Fijne feestdagen

Wij wensen iedereen prettige feestdagen! In het nieuwe jaar gaan we weer met enthousiasme aan de slag met onze projecten in Nederland en Vlaanderen. Tussen kerst en nieuwjaar is ons bureau gesloten. Graag tot in 2020!
20-12-2019

Opening West side stories

De manifestatie West Side Stories belicht met tentoonstellingen, lezingen en stadsroutes de stadsvernieuwing in het Oude Westen. Architecten, kunstenaars en fotografen tonen hun kijk op de wijk. Endry schreef samen met Lidwine Spoormans en Tim Verlaan een artikel hierover. Op 12 december wordt dit gepresenteerd in de Leeszaal Rotterdam West. Vanavond wordt de manifestatie feestelijk geopend.
20-11-2019

Hoogste punt

Met veel enthousiasme hebben we vandaag samen met de toekomstig bewoners van Overmaat het hoogste punt van het appartementengebouw gevierd. Alle bewoners konden hun woning bezoeken. Zo konden ze voor het eerst de ruimtelijke werking van de breedte van de woning en de vides ervaren en alvast genieten van het uitzicht vanuit het appartementengebouw.
01-11-2019

Overhoeks, doe je mee?

Samen bouwen in Overmaas? Sluit je aan bij de bouwgroep Overhoeks. Wij bieden ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw, waar alles standaard is. Samen de architecten bepaal je de indeling van je eigen woning. Benieuwd naar de appartementen en gezinshuizen? Op de site van Overmaas en op onze projectpagina vind je meer informatie! Of meld je aan voor de informatiebijeenkomst op 11 november.
01-11-2019

Feestelijke start

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied in Gouda gaan van start. Dit startmoment is gevierd met alle betrokken stakeholders. Na toespraken van de betrokken wethouders, bewonersorganisatie Nieuwe Park, gedeputeerde van de provincie Zuid Holland en de regiodirecteuren van ProRail en NS, is het spandoek met beelden van de nieuwe situatie onthuld. De eerste werkzaamheden zijn voor de heraanleg van de buitenruimte, in 2020 wordt ook gestart met de bouw van de fietsenstallingen.
17-10-2019

Hoogste punt

Met vlaggen op de top heeft Bouwgroep Minidorp in de Stad het bereiken van het hoogste punt van hun appartementengebouw aan de Merwede gevierd. Er was frites voor alle betrokkenen en de bewoners konden hun appartement bezoeken en alvast genieten van het magnifieke uitzicht over de rivier.
17-10-2019

Nominatie ARC19 Stedenbouw Award

Ons plan voor de ontwikkeling van Nieuw Gent is genomineerd voor de ARC19 Stedenbouw Award. Bij de bekroning van de plannen is met name aandacht voor plannen die bijdragen aan een leefbare stad of impact hebben op het welzijn van een samenleving. Ondertussen werken wij aan de uitwerking van de eerste architectuurproject.
16-10-2019

De Nijl in Berlijn

Afgelopen week brachten we met het bureau een bezoek aan Berlijn. We bezochten onder andere een aantal bijzondere sociale woningbouwprojecten van architect en stedenbouwkundige Bruno Taut. We kijken terug op een paar enerverende en inspirerende dagen.
14-10-2019

Grand opening

Winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn is woensdag 9 oktober onder grote belangstelling geopend door straatsecretaris Paul Blokhuis en wethouder Wim Willems. Na de openingsceremonie was er een optreden van zangeres Maan op het Marktplein. Rondom de opening zijn er het hele weekend festiviteiten in het nieuwe hart van de wijk Zevenenhuizen. De Nijl is vanaf het eerste moment betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum met stedenbouwkundige studies, het opstellen van het masterplan en uiteindelijk het ontwerp van de winkelblokken met parkeergarage en woningen. De opening is een mijlpaal voor alle betrokken partijen met een prachtig resultaat!
09-10-2019

Feestelijke opening Winkelcentrum Anklaar

Woensdag 9 oktober wordt het winkelcentrum Anklaar feestelijk geopend. Alle winkels openen deze dag voor het eerst hun deuren. Dit wordt groots gevierd, met allerlei activiteiten en optredens. Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het masterplan, het architectuurontwerp van de zuidelijke blokken, het marktpaviljoen en de parkeergarage en kijken uit naar woensdag!
08-10-2019

Parkeergarage winkelcentrum Anklaar open voor publiek

De nieuwe parkeergarage bij het winkelcentrum in Anklaar is afgelopen week geopend voor publiek. Naast ‘gewone’ parkeerplekken zijn er plekken met laadpalen voor elektrische auto’s. De bouw van het winkelcentrum wordt komende weken afgerond, om op 9 oktober het winkelcentrum feestelijk te openen.
16-09-2019

Start sloop bebouwing Jos van Geellaan

De bestaande bebouwing aan de Jos van Geellaan wordt vanwege ouderdom gesloopt. De vervangbouw zal straks gefaseerd plaatsvinden. De toekomstige nieuwe gebouwen komen langs de randen van woonpark te staan en vormen samen een ensemble rond het park.
12-09-2019

Publicatie OverHolland

Gisteren vond de presentatie plaats van de twintigste editie van de serie boeken OverHolland. In deze editie staan ‘Architectonische studies voor de Hollandse stad’ centraal. Endry schreef een artikel over het project Minidorp in de stad. Een bouwgroepproject voor een collectief woongebouw aan de Merwede in Dordrecht.
12-09-2019

Bouw Minidorp in de stad in volle gang

De bouw van het collectieve woongebouw van bouwgroep Minidorp in de stad is in volle gang. Er worden elf appartementen en gemeenschappelijke voorzieningen gerealiseerd op een bijzondere locatie aan de Beneden Merwede op fietsafstand van het centrum van Dordrecht. De wensen van toekomstig bewoners zijn vertaald in verschillende indelingsvarianten.
09-09-2019

Een nieuw stukje stad

De bouw van de 23 woningen van bouwgroep Overmaat vordert gestaag. De contouren van de verschillende type woningen zijn zichtbaar. Komende maanden werken we verder aan onze parkhuizen, laanhuizen en lofts.
02-09-2019

Zomersluiting 2019

In de zomer is ons bureau van maandag 5 augustus twee weken gesloten. Vanaf maandag 19 augustus gaan wij weer samen aan de slag met onze projecten in binnen- en buitenland. Wij wensen iedereen een prettige zomer!
22-07-2019

Kunstwerk Kennedyplein

De herinrichting van het Kennedyplein in Leidschendam is voltooid met de onthulling van het kunstwerk ‘Venster op het verleden’ door wethouder Astrid van Eekelen. Het kunstwerk is een verwijzing naar het verleden. Het toont boerderij ‘Op den Heuvel’, die vroeger op de plek van het plein stond en naamgever is van de unieke naoorlogse wijk De Heuvel. Op de andere zijde staat een citaat van stedenbouwkundige Ir W. de Bruin, de ontwerper van de wijk, die recent door het rijk is aangewezen als wederopbouwgebied van nationaal belang.
19-07-2019

Inspiratiesessies Bloemwijk

Samen met bewoners uit de wijk zijn wij afgelopen week aan de slag gegaan met het opnieuw vormgegeven van de wijk. Tijdens inspiratiesessies wisselden we aan de hand van schetsmaquettes ideeën uit over de ligging van verschillende typen woningen, ontmoetingsplekken, parkeergelegenheden en het groen in de wijk. Na de zomer gaan met de resultaten van de sessies verder werken aan de vernieuwing van  Bloemwijk.
31-05-2019

Winnend plan voor appartementengebouw in Antwerpen

De Nijl Architecten is door woningcorporatie SBK Arro Antwerpen geselecteerd als winnaar voor een appartementengebouw aan het Wim Saerensplein in Antwerpen Deurne. In het appartementengebouw komen straks circa 40 sociale koopwoningen en een parkeergarage. Op de begane grond komt het nieuwe kantoor van opdrachtgever ARRO en een multifunctionele ruimte voor de buurt. 
25-05-2019

Sfeerverlichting in Gouda

Gisteravond hebben we met BeersNielsen testopstellingen gemaakt voor de sfeerverlichting in het zuidelijk stationsgebied Gouda. Niet alleen het station, maar ook de grote monumentale bomen en de kerk werden prachtig uitgelicht. Het leverde een veelbelovend beeld op.
08-05-2019

Publicatie De Heuvel

De Heuvel is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aangewezen als een van de dertig wederopbouwgebieden van nationaal belang. In het artikel wordt uitgebreid aandacht besteed aan de naoorlogse wijk. De Nijl Architecten stelde een ruimtelijke visie op voor de wijk en was verantwoordelijk voor de herinrichting van het President Kennedyplein.
04-02-2019

Tuinwijk Stuivenberg in de sneeuw

Met de sneeuw nog in het gras, schitteren de appartementengebouwen in de wijk Stuivenberg in de zon. De drie kleinschalige appartementengebouwen vormen een cluster en markeren het hoekpunt van de tuinwijk. De buitenruimte wordt dit jaar aangelegd. Grote weelderige tuinen zullen een groen kader vormen voor de architectuur.
28-01-2019

Een feestelijk moment voor Bouwgroep Overmaat

Gisteren vierden we samen met de deelprojecten Overture en Overtuin de officiële start van de bouw van bouwgroep Overmaat. De symbolische ‘eerste palen’ werden geslagen door wethouder Kurvers, samen met de voorzitters van de verenigingen. Een bijzonder moment voor ons en de toekomstig bewoners van dit nieuwe stukje stad.
18-01-2019

Eerste paal voor bouwgroep Minidorp in de stad

Een feestelijk moment voor bouwgroep Minidorp in de stad. Wethouder Ruimtelijke Ordening Piet Sleeking had de eer om de eerste (symbolische) paal de grond in te slaan. Wij waren, net als de bewoners en Aannemingsbedrijf RIZ bouw aanwezig bij dit memorabele moment. In het eerste kwartaal van 2020 trekken de bewoners van dit collectieve woongebouw hun woning in.
12-12-2018

Grond Overmaat klaar voor overdracht

De voorbereidingen voor de bouw van de bouwgroep Overmaat zijn in gang gezet. Afgelopen week de schouw van de grond plaatsgevonden aan de Laan op Zuid te Rotterdam. Over circa een week beschikken de leden van de bouwgroep over de grond. De hekken staan al om het terrein zodat de aannemer op korte termijn kan starten met zijn werkzaamheden.
06-12-2018

Tuinwijk Stuivenberg gepubliceerd in Woonwoord

Woonwoord, magazine over sociaal wonen, publiceerde een artikel over de wijk Stuivenberg in Antwerpen. Er wordt aandacht besteed aan de transformatie van deze traditionele volkswijk, waarbij verouderde volkswoningen en appartementen zijn gesloopt en plaatsmaakten voor een gloednieuwe tuinwijk. ‘Het project Stuivenberg is een mooie illustratie dat geslaagde architectuur niet per se hoeft te ontstaan uit een drang tot vernieuwen, maar evengoed verankerd kan zijn in traditie.’
15-11-2018

Meer weten over Minidorp in de stad?

In een film over de ontwikkelingen op Stadswerven-Noord in Dordrecht, vertelt Endry over de bouwgroep Minidorp in de stad. Aan de hand van maquettes legt hij helder uit wat de uitgangspunten voor dit collectieve woongebouw zijn.
04-10-2018

Woningbouw Brooklyn tentoongesteld

In het Paviljoen Antwerpen Morgen, gelegen aan de voet van het MAS, is informatie te vinden over de visie op stadsontwikkeling en actuele stadsvernieuwingsprojecten in Antwerpen. Brooklyn hoort daar natuurlijk bij en wordt hier komende tijd tentoongesteld.
25-09-2018

Opening zorgcentrum ‘s Heeren Loo

Vandaag vond de opening plaats van zorgcentrum ‘s Heeren Loo. Het oude schoolgebouw is getransformeerd tot zorgcentrum met dagbehandeling, vergadercentrum, onthaalfuncties en theehuis/grand café. Het is de spil van het nieuwe centrumgebied.
12-09-2018

Prefab metselwerk in Apeldoorn

De bouw van het Stadsdeelhart Nieuw Anklaar in Apeldoorn is in volle gang. De eerste prefab metselwerk delen zijn gemaakt. Deze week hebben we de gevelelementen bekeken in de betonfabriek.
11-09-2018

Start bouw Minidorp in de stad

Een memorabel moment voor de bouwgroep Minidorp in de stad. Afgelopen vrijdag is de bouw van het appartementengebouw op Stadswerven feestelijk van start gegaan. Over ruim een jaar trekken de bewoners in hun woning.
31-08-2018

Zomersluiting 2018

In de zomervakantie is ons bureau 2 weken gesloten. Vanaf maandag 30 juli zijn we met vakantie. Op maandag 13 augustus zijn we weer aanwezig en gaan we fris aan de slag met onze binnen- en buitenlandse projecten. We wensen jullie een prettige zomer!
23-07-2018

Start bouw winkels en appartementen Stadsdeelhart Anklaar

Na afronding van de bouwwerkzaamheden van de parkeergarage, is een start gemaakt met de bouw van de winkels en appartementen. Op 23 mei wordt dit feestelijk gevierd. Wij zijn hier natuurlijk bij aanwezig. De bouw is te volgen via de facebookpagina van het Stadsdeelhart.
22-05-2018

Opening President Kennedyplein

Afgelopen zondag werd het President Kennedyplein officieel geopend door wethouder Floor Kist. Tijdens het ‘Heuvelfeest’ werd het plein volop benut. De Nijl Architecten is samen met Studio Diekema landschapsarchitectuur verantwoordelijk voor de herinrichting van het plein. Uitgangspunt is het vergroten van de verblijfskwaliteit.
22-05-2018

Opening Bachlaan, Zwolle

Afgelopen week vond de opening plaats van de nieuwbouw aan de Bachlaan in Zwolle. De Nijl Architecten maakte in opdracht van Woningstichting SWZ het verkavelingsplan voor de Bachlaan, met als uitwerking een verkavelingsplan met beeldkwaliteitsplan. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd.
18-05-2018

Overmaat in debat ‘Over wonen gesproken’

AIR Rotterdam organiseert een serie van debatten onder de titel ‘Over wonen gesproken’. Gisteravond stond de kwaliteit en totstandkoming van collectieve woongemeenschappen centraal. Ook Stadsbouwgroep Overmaat kwam hierbij aan bod. Endry sprak over de drijfveer achter bouwgroepen en het proces van ontzorgen en ontwerpen, waarbij toekomstig bewoners samen met een architect hun huis ontwerpen. Foto’s: Floris Vink (Simple Studio)
16-05-2018

Overmaat op locatie

Afgelopen weekend hebben we met onze leden hun toekomstige woonplaats verkend. Door bordjes uit te zetten kon iedereen even in z’n toekomstige huis ‘staan’. We sloten af met een drankje in de buurt. Met positieve energie werken we komende maanden verder aan de plattegronden, gevels en materialisering van onze parkhuizen, laanhuizen en lofts.
29-01-2018

Stadsbouwgroep Overmaat in De Architect

In het digitale magazine van De Architect wordt aandacht besteed aan Stadsbouwgroep Overmaat. “Toen de woningproductie nagenoeg tot stilstand kwam als gevolg van de economische crisis, stapten drie architectenteams naar de gemeente Rotterdam om de zaak weer in beweging te krijgen. Met een ambitieuze propositie wisten ze een grondpositie te bemachtigen: meer kwaliteit voor dezelfde prijs.”
19-12-2017

Werkzaamheden Kennedyplein in volle gang

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Kennedyplein in Leidschendam zijn in volle gang. Het ontwerp zet in op het vergroten van de verblijfskwaliteit van het plein. Naast het verkeersluw maken spelen groenelementen en zitplekken in belangrijke rol hierbij. Het lijnenspel is al goed zichtbaar.
03-10-2017

Een oplettende buurtbewoner

Onlangs ontvingen wij van een overbuurman deze prachtige fotoserie van ons project aan de Lode Zielenslaan. Te zien is hoe de bouw vordert, de gevels worden opgemetseld, kozijnen geplaatst en tenslotte de steigers verdwijnen. Afgelopen zomer is het project opgeleverd, de eerste bewoners zullen er snel intrekken. Foto’s: Raymond Sirjacobs.
24-08-2017

Stadsbouwgroep Overmaat gaat van start!

Stadsbouwgroep Overmaat gaat van start met de planuitwerking! Terug van weggeweest en vol enthousiasme starten we volgende week met onze eerste bouwgroepvergadering. Wij kijken er naar uit. Er zijn nog een (beperkt) aantal woningen beschikbaar! Interesse? Mailen kan naar overmaat@denijl.nl
23-08-2017

Bouw Stadsdeelhart Anklaar vordert gestaag

De bouw van de parkeergarage in het toekomstige stadsdeelhart is in volle gang. Er wordt hard aan een aantrekkelijke stadsdeelcentrum voor de bewoners van Zevenhuizen en Zuidbroek. De bouw is te volgen op de facebookpagina van Nieuw Anklaar.
18-08-2017

Zomersluiting 2017

In de zomervakantie is De Nijl Architecten twee weken gesloten. Vanaf maandag 24 juli zijn we op vakantie. Op maandag 7 augustus zijn we weer aanwezig en gaan we met frisse energie aan de slag met onze projecten. Wij wensen jullie allen een fijne zomer!
14-07-2017

Stadsbouwgroep Overmaat gaat van start

De start van onze bouwgroep is feestelijk van start gegaan met een borrel voor onze leden. Het was een gezellige avond. Na de zomer gaan we met z’n allen met frisse energie aan de slag. Ook interesse in onze Stadsbouwgroep? Er zijn op dit moment nog enkele parkwoningen en lofts beschikbaar. Mailen kan naar overmaat@denijl.nl
13-07-2017

Post Piraeus in NRC

Naar aanleiding van de publicatie Post Piraeus besteedde NRC afgelopen weekend aandacht aan de invloed van het door Hans Kollhoff ontworpen gebouw Piraeus op de Nederlandse architectuur. De Nijl Architecten werkte mee aan deze publicatie. Nieuwsgierig naar het artikel van Bernhard Hulsman? Lees het hier: De Duitse baksteen bloeit.
11-07-2017

Presentatie voorlopig ontwerp Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Eind juni hebben we het Voorlopig Ontwerp voor het Zuidelijk Stadsgebied gepresenteerd aan de Gemeente Gouda en betrokken partijen. Naar aanleiding hiervan verscheen er in de wijkkrant Nieuwe Park een enthousiast artikel. ‘Vanaf 2013 tot nu, 2017, hebben alle discussies en gesprekken met alle omwonenden en belangengroepen geleid tot een uitstekend ontwerp waarop we met zijn allen trots mogen zijn. De Nijl heeft op voortreffelijke wijze al deze belangen en ideeën in het ontwerp verwerkt, waardoor het ook goed aansluit op de door het Bewonersinitiatief opgestelde visie voor dit gebied.’ Komende tijd werken we de laatste opmerkingen bij.
11-07-2017

De Nijl in Antwerpen

Afgelopen week brachten we met z’n allen een bezoekje aan Antwerpen. We bezochten drie van onze projecten, Brooklyn, Stuivenberg en met als hoogtepunt onze woongebouwen aan de Lode Zielenslaan. Fantastisch om dit bijna opgeleverde project van binnen en van buiten te bekijken.
04-07-2017

Post Piraeus – een unieke uitgave

Op initiatief van onder andere De Nijl Architecten verschijnt op 5 juli een speciale editie van vakblad de Architect: Post-Piraeus – over de bouwplaats en de stad. Net als andere architecten vertellen Mark de Bokx en Endry van Velzen op welke manier het werk van Kollhoff en in het bijzonder het Koninklijk Entrepot in Antwerpen hun professionele ontwikkeling heeft beïnvloed.
Op woensdagavond 5 juli staat de 4e editie van Architecture Now in Pakhuis de Zwijger volledig in het teken van Superblok Piraeus. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Hans Kollhoff. Aanmelden? Klik hier! Foto: Maarten Kools.
22-06-2017

Bureaubijeenkomst Overmaat

Op woensdagavond 10 mei organiseren wij in kader van Stadsbouwgroep Overmaat een tweede bureaubijeenkomst. Nieuwsgierig naar onze brede woning? De verschillende type woningen, het parkhuis, het laanhuis en de loft komen allemaal aan bod. Er wordt stil gestaan bij uw woonwensen en de mogelijkheden die Stadsbouwgroep Overmaat daarin biedt. Deze bijeenkomst biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om in een rustige setting met elkaar en met ons nader kennis te maken. Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan via overmaat@denijl.nl Aanvang 19.30u.
25-04-2017

Veel belangstelling voor Overmaas

Vorige week vond de eerste informatieavond Overmaas plaats. Endry, Joost en Jeroen hebben de plannen voor onze Parkwoningen, Laanwoningen en Lofts toegelicht. Er was een enorme belangstelling voor onze brede woningen. Uiteraard werd er ook stilgestaan bij het proces van de bouwgroep, waarbij je als toekomstig eigenaar volop mee kunt denken over je eigen woongenot. Wij kijken terug op een geslaagde avond! Geïnteresseerd in Overmaat? stuur dan een mailtje naar overmaat@denijl.nl.
10-04-2017

Geslaagde woonbeurs

Twee weken geleden is stadsbouwgroep Overmaat van start gegaan op de Rotterdamse woonbeurs. De grote maquette is met veel belangstelling en enthousiasme bekeken. Endry, Joost, Jeroen en de andere architectenteams, hebben het concept van Overmaas aan een veel geïnteresseerden toegelicht. Op woensdag 5 april 2017 wordt de eerste informatieavond gehouden. Wil je hierbij zijn? Schrijf je dan in op de website van Overmaas.
27-03-2017

Gevels Lode Zielenslaan

Er wordt hard gewerkt aan de bouw van twee woongebouwen aan de Lode Zielenslaan in Antwerpen. De gevels van het lange blok zijn inmiddels opgemetseld en de kozijnen worden geplaatst. Het blok staat nog in de steigers, maar de eerste resultaten van het metselwerk zijn goed zichtbaar. Deze zomer zullen de eerste woningen worden opgeleverd.
23-03-2017

Wilhelmina gesloopt

Afgelopen maand is er druk gesloopt op de plek waar straks het nieuwe stadsdeelhart gaat komen. Nadat alle bewoners van het oude woonzorgcentrum Wilhelmina zijn verhuist, is het gebouw gesloopt. Komende tijd gaan de nieuwbouwwerkzaamheden hier beginnen. Deze bouw is te volgen op de facebookpagina van Nieuw Anklaar. Foto: Peter Vroon/ApeldoornDirect
20-03-2017

Stadsbouwgroep Overmaat op de woonbeurs

Stadsbouwgroep Overmaat staat dit weekend (18 en 19 maart) op de woonbeurs in Rotterdam. Wij zijn onderdeel van de informatiestand ‘Pak je ruimte’ voor zelfbouw van de gemeente Rotterdam. Ben je geïnteresseerd in Overmaat en wil je samen bouwen, dan ontvangen we je graag rondom de maquette voor uitleg en vragen. Meer informatie over onze stadsbouwgroep vindt je op de site van Overmaas en op onze projectpagina. Je kunt ons ook volgen op facebook!
14-03-2017

Start Stadsbouwgroep Overmaat

Samen bouwen in Overmaas? Sluit je aan bij de Stadsbouwgroep Overmaat! Wij bieden ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw, waar alles standaard is. Samen met de bouwgroep en het architectenteam ontwikkel en realiseer je het casco van de woningen, de indeling en afbouw bepaal je helemaal zelf. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Op de site van Overmaas en op onze projectpagina vind je meer informatie! Of meld je aan voor de informatiebijeenkomst op 5 april.
13-03-2017

Creatieve sessie gemeente Den Haag

Afgelopen week vond in de gemeente Den Haag een creatieve sessie plaats rondom het thema parkeren. De Nijl was uitgenodigd om mee te denken over ontwerp- en ontwikkeloplossingen. Wat betekent het bijvoorbeeld voor de mobiliteit als de stad gaat groeien? Op welke manier wordt de parkeeropgave bij sociale woningbouw ingevuld?
02-03-2017

Groen licht fietsenstalling Gouda

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) heeft gisteren middels een persbericht bekendgemaakt welke gemeenten groen licht krijgen voor de bouw van fietsenstallingen bij stations. Twaalf stallingen zullen worden bijgebouwd, één daarvan is de stalling in Gouda. Goed nieuws voor de verdere uitwerking van ons functioneel ontwerp voor het Zuidelijk Stationsgebied Gouda!
13-12-2016

Nieuw Gent vernieuwd

Op 2 december vond een persconferentie plaats in kader van het stadsvernieuwingsproject in Nieuw Gent. Endry van Velzen was samen met schepen voor Wonen Tom Balthazar en WoninGent aanwezig om het plan voor de wijk toe te lichten. ‘De eerste conclusies uit de studie zijn dat zes woontorens best vervangen worden door nieuwe, kwaliteitsvolle sociale woningen, en dat de wijk een centraal park en een bloeiend centrum op het Rerum Novarumplein krijgt.’ Het nieuws werd gepubliceerd in meerdere kranten. Alle omwonenden krijgen een folder in de brievenbus en kunnen aanschuiven bij twee informatiebijeenkomsten in de wijk.
02-12-2016

Bouwput Anklaar

De bouw van Stadsdeelhart Nieuw Anklaar in Apeldoorn is van start gegaan. De bouwput is uitgegraven en de contouren van de ondergrondse parkeergarage zijn zichtbaar. De nieuwbouw gaat ongeveer drie jaar duren. De opening van het stadsdeelhart staat gepland voor begin 2019. De bouw is te volgen op de speciale Nieuw Anklaar Facebook-pagina van de Gemeente Apeldoorn.
24-11-2016

Symposium ‘Wederopbouw, een kansrijke erfenis’

Endry van Velzen spreekt op 24 november bij het slotsymposium van het programma Wederopbouw van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Vijftien jaar na ons boek ‘De naoorlogse stad, een hedendaagse ontwerpopgave’, is de vernieuwing van naoorlogse wijken nog steeds actueel. Endry spreekt over het veranderde speelveld waarin deze stedelijke transformatie plaatsvindt. Wat betekent dit voor de beantwoording van de vragen nu?
22-11-2016

Pouillon in Parijs

Begin november zijn we met het hele bureau naar Parijs geweest. We hebben vier prachtige ensembles van de Franse architect Fernand Pouillon bekeken. Het was een enerverend weekend waarbij architectuur en stedenbouw centraal stonden.
24-11-2016