Menu Samen werken aan de stad +31 10 2829930
PDF

Stadsbouwgroepen

Kenmerken: Stadswijk / BouwgroepenNieuwbouw
Initiatief, ontwerp en organisatie: De Nijl Architecten
Website: www.stadsbouwgroepen.nl
Fotografie: Jannes Linders
Bijzonderheden: Luister via deze link de podcast waarin Tracy Metz in gesprek gaat met Endry van Velzen over Stadsbouwgroep Burgerijpad

Stadsbouwgroepen is bedacht door Jeroen Geurst (Geurst & Schulze Architecten), Joost Kühne (Kühne & Co) en Endry van Velzen (De Nijl Architecten).

Met Stadsbouwgroepen neemt De Nijl Architecten initiatief. We brengen groepen particulieren samen om met elkaar bijzondere woonprojecten te maken. Aansluitend bij hoe jij zelf en met anderen wilt wonen. De unieke kwaliteit van elk project staat voorop. Of het nu gaat om bijzondere woningplattegronden, grote balkons, een gemeenschappelijk dakterras of een atelierruimte. Jouw woonwensen zijn leidend. Duurzaamheid is vanzelfsprekend, betrokkenheid staat voorop. En we bouwen tegen kostprijs.

Waarom?
Met Stadsbouwgroepen spelen we in op een toenemende vraag naar een andere cultuur van wonen en ontwikkelen. Steeds meer mensen kiezen bewust voor de stad en willen met anderen zelf hun woonomgeving vormgeven. Coöperatief, betrokken bij de buurt. Geïnspireerd door Berlijnse voorbeelden treden we bij deze projecten op als tussenpersoon. Op deze manier bieden we een professioneel alternatief voor de gangbare Nederlandse bouwcultuur. Als toekomstig bewoner ben je direct betrokken bij het ontwerp en de realisatie van je woning, maar hoef je je niet te bekommeren om allerlei praktische en technische zaken. Dat doen wij voor je. Bovendien leer je je toekomstige buren en buurt in een vroeg stadium kennen.

Hoe?
Wij maken niet alleen een goed ontwerp, maar organiseren ook de ontwikkeling van het woonproject en het proces met de bouwgroep. Met een overzichtelijk stappenplan geven we van week tot week aan wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten. Dat brengt rust in de bouwgroep. Ook krijg je een overzicht van de stichtingskosten van het project. Dat noemen we het financieel kader. Het financieel kader geeft je comfort tijdens de ontwikkeling en voorkomt dat er tussentijds onenigheid ontstaat over kosten.

Doe je mee?
De Nijl Architecten werkt aan uiteenlopende projecten in de bestaande stad. Met Stadsbouwgroepen hebben we een vorm gevonden die past bij onze kennis en kunde en mogelijkheden biedt voor een persoonlijke benadering. Het project is de drijfveer. Als toekomstig bewoner zit je vanaf het begin aan tafel. We maken gezamenlijk de reis van initiatief tot realisatie. Dat levert energie en betrokkenheid op, die je absoluut terug ziet in het resultaat.

Heb je interesse in onze aanpak, wil je graag met anderen een bouwgroep vormen óf heb je een locatie in te brengen? Kijk op www.stadsbouwgroepen.nl en meld je aan! info@stadsbouwgroepen.nl