Menu Samen werken aan de stad +31 10 2829930

De Nijl Architecten werkt met een compact team aan een brede opdrachtportefeuille van stedenbouwkundige visies en strategieën tot zorgvuldig gedetailleerde gebouwen. Dat vraagt om een goed uitgebalanceerd team met hoogopgeleide mensen. Iedereen is breed inzetbaar, maar heeft wel een eigen ‘focus’ binnen het werkgebied. Zo kunnen we voor iedere opgave een passend team samenstellen. Een goede planning en organisatie van het werk zorgt ervoor dat alle competenties binnen het bureau goed tot hun recht kunnen komen.  We werken daarom altijd vanuit een plan van aanpak, waarbinnen randvoorwaarden worden gecreëerd om samen met de opdrachtgever de gestelde doelen te bereiken. We kunnen zo altijd sturen op kwaliteit, kwantiteit en doorlooptijd. Om onze kennis aan te vullen en pieken in het werk op te vangen werken we met een vast netwerk van free-lancers en adviseurs op het gebied van landschapsarchitectuur, stadssociologie, verkeerskunde, grondexploitatie e.d.

Endry van Velzen

Endry (1961) is cum laude afgestudeerd als architect aan de TU-Delft. In 1991 won hij de prijsvraag Europan en is sinds 1993 partner in het bureau en directielid. Hij werkt aan projecten op alle schaalniveau’s in de bestaande stad. Naast het werk in het bureau is hij actief in onderwijs en onderzoek. Van zijn hand verschijnen regelmatig publicaties en lezingen over de naoorlogse architectuur en stedenbouw en de problematiek van stedelijke vernieuwing.

mail     linkedin

Mark de Bokx

Mark (1968) is in 1994 afgestudeerd als architect aan de TU-Delft. Sinds 2010 is hij partner in het bureau en directielid. Hij werkt als projectarchitect met name aan architectuurprojecten in alle fasen van het bouwproces en heeft een centrale rol in de Vlaamse projecten van de afgelopen jaren.

mail

Erik van den Berg

Erik (1974) is in 2003 afgestudeerd als architect aan de Academie van Bouwkunst te Rotterdam. Sinds 2010 is hij partner in het bureau en directielid. Hij werkt als ontwerper/projectleider met name aan stedenbouwkundige plannen, bebouwingsstudies en onderzoek.

mail     linkedin

Remko Toonen

Remko (1972) is afgestudeerd als bouwkundig ingenieur aan de H.T.S. te Rotterdam. Hij werkt aan de uitwerking van zowel bouwprojecten als stedenbouwkundige plannen. Daarnaast zorgt hij voor het systeembeheer van het bureau.

mail

Nicole van den Broek

Nicole (1979) is management-assistente en steun en toeverlaat voor het hele team. Ze ondersteunt de directie, neemt een groot deel van de administratie voor haar rekening en zorgt dat het bureau goed kan functioneren.

mail

Nicolette Jongebreur

Nicolette (1970) is in 1995 afgestudeerd als architect aan de TU Delft. Na haar studie heeft ze bij DKV Architecten als project- en teamleider aan grote en complexe (woning)bouwprojecten gewerkt in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces. Vanaf 2013 deelt zij haar kennis met diverse bureaus. Bij De Nijl verzorgt ze op projectbasis de werfbegeleiding van woningbouwprojecten in Antwerpen.

mail

Milou Chênevert

Milou (1987) is in 2012 afgestudeerd als architect aan de Technische Universiteit te Eindhoven. Als ontwerper werkt zij met name aan stedenbouwkundige plannen in de bestaande stad. Daarnaast draagt zij bij aan de representatie van het bureau.

mail

Joeri Bellaard

Joeri (1983) is in 2011 als interieurarchitect afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie en momenteel 4e jaars student aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Als assistent ontwerper werkt Joeri binnen verschillende fases van het ontwerpproces. Vanaf januari combineert Joeri zijn werk bij De Nijl Architecten met zijn afstuderen aan de academie.

mail

Phylicia Kok Sey Tjong

Na haar studie Interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten besloot Phylicia (1988) haar loopbaan voort te zetten aan de Academie van Bouwkunst. Momenteel combineert zij haar studie met haar baan bij De Nijl Architecten. Als assistent ontwerper werkt zij voornamelijk aan architectuurprojecten en bebouwingsstudies. 

mail

Sophie Mensonides

Sophie (1997) is in 2018 als bouwkundige afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim. Ditzelfde jaar startte zij met haar opleiding tot architect aan de Academie van Bouwkunst. Zij combineert haar werk bij De Nijl Architecten met haar opleiding. Sophie werkt hoofdzakelijk aan bebouwingsstudies en het vervaardigen met maquettes.